Radio  Top 10  Staff Chat  Bitbucket  Log  Chat DJ 
Urmăreşte-ne si pe:      
Color template:      
New experience for !
Radio  Top 10  Staff Chat  Bitbucket  Log  Chat DJ 
Urmăreşte-ne si pe:      
Color template:      
New experience for !
Radio / FAQ / Rules / Log / Chat DJ
Home
Browse
Upload
Profile
Requests
Forums
Users
FAQ
Staff
Chat
AyS Torrent
Conectat:
808
1,240
Total traffic : 1.30 PB
Utilizatori inregistrati : 753
Seeders : 890 | Leechers : 3
Torente inactive : 1
       R: ---   Up: 0.00 KB   Dl: 0.00 KB     Torrents seeding  Torrents leeching  
 
Invites   BP: 0.0   My Torrents   Friends   Unknown  Slots:
sentbox   all   new
Seed: 2 Leech: 0


Demo theme
Up: 0.00 KB     Dl: 0.00 KB     Ratio: ---     Bonus (0.0)     Invites ()     Bookmarks     Friends List      Radio     Staff     
Welcome back (    ) (Logout)
Messages Center


Nu ştiţi ce înseamnă CAM/TS/TC/SCR ?

CAM -

Este un rip filmat în sală de cinema cu o camera digitală. Un trepied este adesea folosit, dar de multe ori acest lucru nu este posibil, aşadar imaginea este pe alocuri tremurandă. De asemenea, locaţia nu este întotdeauna cea mai fericită, fiind uneori filmat dintr-o parte. Dacă este tăiat corespunzător, atunci este mai greu de detectat, dar se observă dacă este text pe ecran, dar de multe ori aceste release-uri sunt lăsate cu benzi negre la marginile ecranului. Sunetul este luat de la microfonul camerei video şi, în special la comedii, se pot auzi râsetele audienţei. Datorită acestor factori, imaginea şi sunetul sunt slabe, dar uneri cinematograful este gol şi se poate vedea şi auzi decent.


TELESYNC (TS) -

Un telesync seamănă cu un CAM cu excepţia că foloseşte o sursă audio externă (de obicei un jack audio din scaun pentru persoanele tari de urechi). O sursă audio directă nu asigură o bună calitate audio, deoarece poate interferă cu zgomote de fundal. Uneori un TS este filmat într-un cinematograf gol sau din camera de proiecţie cu o cameră profesională, asigurând o calitate mai bună a imaginii. Calitatea variază drastic, verificaţi sample-ul înainte de a descărca un release. Multe TSuri sunt CAMuri etichetate greşit.


TELECINE (TC) -

Telecine este rezultatul copierii digitale a benzii de cinema. Sunetul şi imaginea sunt foarte bune, dar datorită echipamentului şi costurilor, TCurile sunt rare. În general filmele au aspectul corect, deşi au existat şi TC-uri 4:3. Un exemplu bun este JURASSIC PARK 3 TC realizat anul trecut. A nu se confunda TC cu TimeCode, care are un cronometru vizibil pe ecran pe tot parcursul filmului.


SCREENER (SCR) -

Este o casetă VHS, trimisă înainte de lansare magazinelor de închirieri sau altor locuri în scopuri promoţionale. Un screener are de obicei un aspect 4:3 (full screen), deşi screenere letterboxed au existat. Principala problema este un "ticker" (un mesaj care se plimbă pe ecran cu copyright-ul şi numarul de telefon anti-copiere). De asemenea, daca banda conţine numere de înregistrarea sau alte semne după care se poate identifica provenienţa, acestea trebuiesc şi ele blocate, de obicei cu o bandă neagră. Aceasta durează uneori câteva secunde, alteori tot filmul, şi unele poti fi chiar mari. În funcţie de echipamentul folosit, calitatea screener-ului variază de la excelentă, realizat de pe un MASTER, la foarte proastă, realizată pe un video-recorder obişnuit prin captura inferior calitativă. Cele mai multe screenere sunt transformate in VCD, dar au existat şi câteva SVCD, unele chiar foarte bune.


DVD-SCREENER (DVDscr) -

Aceleaşi premise ca un screener, dar transferate pe DVD. De obcei letterbox, dar fără bonusurile pe care le va conţine DVDul final. Mesajul este de obicei în afara benzilor negre şi va deranja vizionarea. Daca ripper-ul ştie ce face, un DVDscr ar trebui să fie foarte bun. Se transferă de obicei în SVCD sau DivX/XviD.


DVDRip -

Copie de pe DVD-ul final (comercializat). Dacă este posibil, acesta este lansat PRE, adică inaintea punerii lui în vanzare (eg. Star Wars episode 2) şi calitatea ar trebui să fie excelentă. DVDripurile sunt lansate în SVCD şi DivX/XviD.


VHSRip -

Transferat de pe o casetă VHS comercială, de obicei casete cu skating/sport şi release-uri XXX.


TVRip -

Episoadele TV sunt luate fie în ziua difuzării (capturate folosind un semnal digital, de preferat) sau PRE-AIR, de pe transmisiile satelit care transmit programul reţelelor de distribuţie cu câteva zile înainte de difuzare (uneori conţine flickere). Unele programe gen WWF Raw Is War conţin bonusuri care sunt incluse în release. PDTV este capturat cu ajutorul unei placi TV PCI, de obicei rezultând o calitate foarte bună, grupurile având tendinţa de a le lansa în format SVCD. Ripurile VCD/SVCD/DivX/XviD sunt acceptate de scenă.


WORKPRINT (WP) -

Workprintul este o copie a unui film care nu a fost terminat. Poate avea lipsă de scene şi calitatea poate varia de la excelent la foarte prost. Unele WP-uri diferă de versiunea finală (în Men In Black lipseau extratereştrii, locul lor fiind luat de actori) iar altele conţin scene în plus (Jay and Silent Bob). WPurile reprezintă un bonus de colecţie, pe lângă varianta finală.


DivX Re-Enc -

DivX re-enc este luat de pe sursă VCD şi reencodat într-un fisier DivX. Abundă pe sistemele P2P, sunt adesea etichetate Film.Nume.Grup(1of2) etc. Grupuri cunoscute care fac asta sunt SMR şi TND. Nu merită downloada-ate decât dacă doriţi o copie mai mică a unui film. De evitat.


Watermarks -

Multe filme provin de pe Asian Silvers/PDVD (vezi mai jos) şi sunt etichetate de persoanele responsabile. De obicei cu o liter sau cu un mic logo, în unul din colţuri. Cunoscute sunt insemnele "Z" "A" si "Globe".


Asian Silvers / PDVD -

Aceastea sunt filme lansate de piraţii asiatici şi sunt adesea cumparate de un grup şi lansate ca fiind ale lor. Sunt foarte ieftine şi disponibile în multe ţări şi este foarte uşor să lansezi un asemenea release, de aceea sunt foarte multe de acest tip acum, de obicei făcute de grupuri mici care nu rezistă mai mult de câteva release-uri. PDVDurile sunt acelaşi lucru, dar lansate pe DVD. Au subtitrări detaşabile şi calitatea este mai bună decât a release-urilor Silver. Acestea sunt ripate ca un DVD normal, dar sunt lansate ca VCD.


Etichetele Scenei...

PROPER -

Conform regulilor scenei, cine lansează primul un Telesync a câstigat acea cursă (de exemplu). Dar dacă calitatea release-ului este slabă şi alt grup are un alt telesync (sau aceeaşi sursă de calitate superioara) atunci este adăugată eticheta PROPER pentru a evita ca releaseul sa fie "duped". PROPER este cea mai subiectivă etichetă din scena şi există multe discuţii dacă PROPER-ului este mai calitativ decât releaseul original. Multe grupuri lansează PROPERuri doar din disperarea de a fi pierdut cursa. Motivul pentru PROPER trebuie inclus in NFO.


LIMITED -

Un film cu eticheta LIMITED este rulat în mai puţin de 250 de cinematografe, de obicei filme mici (precum filmele de artă).


INTERNAL -

Un release internal este făcut din mai multe motive. Grupurile DVD clasice realizează multe releaseuri INTERNAL, pentru a evita că acestea să fie "duped". De asemenea, releaseurile scăzute calitativ sunt etichetate INTERNAL pentru a nu "murdări" reputaţi grupului, sau pentru că deja există mai multe ripuri. Un release INTERNAL este disponibil pe site-urile afiliate grupului, dar nu pot fi transferate pe alte site-uri fără cererea administratorilor. Unele releaseuri INTERNAL sunt oprite la nivel de IRC/Newsgroups, depinzând de titlu şi popularitate. La începutul anului, se vorbea că grupul Centropy va fi "internal". Acesta înseamnă că grupul va lansa releaseuri numai pe site-urile membrilor. Acesta este cu totul alt context.


STV -

Straight To Video. Nu a fost rulat în cinematografe şi de aceea unele site-uri nu le permit.


Etichetele ASPECT RATIO -

Acestea sunt *WS* for widescreen (letterbox) şi *FS* pentru Fullscreen.


REPACK -

Dacă un grup lansează un rip prost, vor lansa un Repack în care vor repara problemele.


NUKED -

Un film poate fi nuked pentru diferite motive. Site-urile individuale vor nuka pentru că s-au încălcat regulile interne (de pildă "fara Telesync-uri") dar dacă filmul are un defect grav (nu are sunet 20 de minute, CD2 este greşit etc) atunci se va petrece un nuke global, iar oamenii care îl mută din site în site îşi vor pierde credibilitatea. Filmele nuked pot ajunge pe sistemele p2p, dar e o idee bună să fie verificat motivul pentru care a fost nuked. Dacă un grup a realizat că este ceva în neregulă cu un release, pot cere un nuke.


Motive pentru NUKE...

Lista cu motivele pentru care un film poate fi nuked (de obicei DVDRip):

BAD A/R = aspectul greşit, i.e. oamenii apar prea graşi/subţiri
BAD IVTC = inverse telecine greşit. procedeul de convertire a frameurilor a fost incorect.
INTERLACED = linii negre la derulare, deoarece ordinea câmpurilor a fost incorectă.


DUPE -

Dupe este foarte simplu: daca un release există, un altul nu poate fi lansat fără un motiv întemeiat (proper).