Radio  Top 10  Staff Chat  Bitbucket  Log  Chat DJ 
Urmăreşte-ne si pe:      
Color template:      
New experience for !
Radio  Top 10  Staff Chat  Bitbucket  Log  Chat DJ 
Urmăreşte-ne si pe:      
Color template:      
New experience for !
Radio / FAQ / Rules / Log / Chat DJ
Home
Browse
Upload
Profile
Requests
Forums
Users
FAQ
Staff
Chat
AyS Torrent
Conectat:
806
1,240
Total traffic : 1.29 PB
Utilizatori inregistrati : 686
Seeders : 811 | Leechers : 0
Torente inactive : 0
       R: ---   Up: 0.00 KB   Dl: 0.00 KB     Torrents seeding  Torrents leeching  
 
Invites   BP: 0.0   My Torrents   Friends   Unknown  Slots:
sentbox   all   new
Seed: 1 Leech: 0


Demo theme
Up: 0.00 KB     Dl: 0.00 KB     Ratio: ---     Bonus (0.0)     Invites ()     Bookmarks     Friends List      Radio     Staff     
Welcome back (    ) (Logout)
Messages Center


- Welcome to AyS Torrent

Scopul nostru este acela de a asigura cele mai bune si recente release-uri. Din acest motiv, doar utilizatorii autorizati au dreptul de a uploada torrente. Daca aveti acces la release-uri 0day, nu ezitati sa aplicati aici !

Acest website este un tracker privat, prin urmare trebuie sa va inregistrati pentru a avea acces complet.
Inainte de a face orice pe acest website, va sugeram sa cititi regulile! Sunt doar cateva reguli de care trebuie sa tineti cont, dar pe care le impunem!

Inainte de a merge mai departe pe acest website, trebuie sa cititi acordul utilizatorului AyS-Torrent

ContentsInformatii despre utilizator - Top


M-am inregistrat dar nu am primit e-mail de confirmare !

Puteti folosi acest formular sa va stergeti contul actual ca sa va puteti reinregistra. Luati in considerare faptul ca daca n-ati primit prima oara e-mail de confirmare s-ar putea sa nu primiti nici a doua oara, asadar ar trebui sa folositi alta adresa de mail.


Am uitat username sau parola ! Mi le puteti trimite ?

Va rugam folositi acest formular pentru a primi un e-mail cu detaliile dumneavoastra de logare.


Imi puteti redenumi contul ?

Nu redenumim conturi. Va rugam creati-va altul. (Folositi acest formular ca sa va stergeti contul actual.)


Imi puteti sterge contul (confirmat) ?

Puteti face chiar dumneavoastra acest lucru aici.


Asadar, care e ratia mea ?

Dati click pe profile, apoi pe username. Ratia dumneavoastra este afisata in partea de sus a paginii.

Este important sa faceti diferenta dintre ratia totala si cea individuala pentru fiecare torrent la care faceti seed sau leech. Ratia totala ia in considerare totalul uploadului si downloadului de cand v-ati inregistrat pe site. Ratia individuala ia in considerare aceste valori pentru fiecare torrent in parte.

S-ar putea sa vedeti doua simboluri in loc de un numar: "Inf.", o abreviere a cuvantului Infinit, care inseamna ca ati downloadat 0 bytes in timp ce uploadul are o valoare mai mare de 0 (raportul upload / download tinde la infinit); "---", care ar trebui citit ca "inexistent", si apare atunci cand atat downloadul cat si uploadul au valoarea 0 bytes (raportul upload / download este nedefinit).


De ce este afisat IPul meu pe pagina cu detalii personale ?

Doar dumneavoastra si moderatorii sitului puteti vedea IPul si adresa de e-mail. Restul utilizatorilor nu au acces la aceste informatii.


Ajutor ! Nu ma pot loga. (a.k.a. Login of Death)

Aceasta problema apare uneori utilizatorilor Microsoft Internet Explorer. Inchideti toate ferestrele Internet Explorer si deschideti Internet options din panoul de control. Dati click pe butonul Delete Cookies. Acum ar trebui sa va puteti loga.


IPul meu este dinamic. Cum raman logat ?

Nu va mai faceti griji. Tot ce trebuie sa faceti este sa va asigurati ca sunteti logat cu IP-ul actual cand porniti o sesiune de torrent. Apoi, chiar daca IP-ul se schimba in timpul sesiunii, seedul si leechul vor continua iar datele se vor updata fara nici o problema.


De ce apar ca neconectabil ? (De ce ar trebui sa ma intereseze acest lucru ?)

Trackerul a determinat ca sunteti in spatele unui firewall sau NAT si nu puteti accepta conexiuni catre contul dumneavoastra.

Asta inseamna ca ceilalti utilizatori nu vor putea sa se conecteze la dumnevoastra, ci doar dumneavoastra la ei. Si mai grav, daca doi utilizatori sunt in aceeasi situatie ei nu vor putea sa se conecteze deloc. Acest lucru are un efect negativ asupra vitezei totale.

Pentru a rezolva aceasta problema trebuie sa deschideti acele porturi folosite de conexiunile catre dumneavoastra (aceleasi pe care le-ati setat si pentru clientul bittorrent) si / sau configurand serverul NAT sa foloseasca o forma de baza a NAT in locul NAPT, procesul actual fiind diferit de la un model de router la altul. Verificati manualul de utilizare al routerului si / sau forumul pentru suport. De asemenea, veti gasi mai multe informatii privind acest subiect aici.


Care sunt diferitele clase de utilizatori ?

  User   Clasa de baza a noilor membri.
  Power User   Poate downloada Documents mai mari de 1MB si poate sa vada fisierele de tip NFO.
  Elite User   Aceleasi privilegii ca Power User plus cateva bonusuri.
  Extreme User   Aceleasi privilegii ca Elite User plus cateva bonusuri.
  Legend User   Pe langa privilegiile claselor anterioare userii din aceasta clasa mai pot vedea si Top10.
  Star   A ajutat cu bani acest tracker printr-o donatie.
  VIP   Aceleasi privilegii ca Legend User plus cateva bonusuri. Fiind considerat un Membru de Elita al AysTorrent.ro. este imun la retrogradarea automata.
  Uploader   La fel ca Legend User, doar ca are drept de upload si este imun la retrogradarea automata.
  Moderator   Poate modifica si sterge orice torrent uploadat. Poate edita sau sterge comentariile si conturile userilor. De asemenea poate da Warn si BAN IP pentru incalcarea grava a regulilor.Cum functioneaza promovarea ?

  Power User   Trebuie sa fie membru de cel putin 4 saptamani, sa fi uploadat cel putin 50 GB si sa aiba o ratie egala sau mai mare de 1.05.
Promovarea se face automat cand aceste conditii sunt indeplinite. Tineti cont de faptul ca veti fi retrogradat automat
de la acest statut daca ratia scade sub 0.95 in orice moment.
  Elite User   Trebuie sa fie membru de cel putin 6 saptamani, sa fi uploadat cel putin 250 GB si sa aiba o ratie egala sau mai mare de 1.25.
Promovarea se face automat cand aceste conditii sunt indeplinite. Tineti cont de faptul ca veti fi retrogradat automat
de la acest statut daca ratia scade sub 0.95 in orice moment.
  Extreme User   Trebuie sa fie membru de cel putin 8 saptamani, sa fi uploadat cel putin 1 TB si sa aiba o ratie egala sau mai mare de 1.45.
Promovarea se face automat cand aceste conditii sunt indeplinite. Tineti cont de faptul ca veti fi retrogradat automat
de la acest statut daca ratia scade sub 1.05 in orice moment.
  Legend User   Trebuie sa fie membru de cel putin 20 de saptamani, sa fi uploadat cel putin 5 TB si sa aiba o ratie egala sau mai mare de 1.75.
Promovarea se face automat cand aceste conditii sunt indeplinite. Tineti cont de faptul ca veti fi retrogradat automat
de la acest statut daca ratia scade sub 1.25 in orice moment.
  Star   Cumparati unul dintre pachetele de aici si puteti avea si dvs. o steluta langa nume + bonusul aferent pachetului cumparat.
  VIP   Atribuit de catre Staff userilor care au ajutat cu ceva trackerul, sau prin cumpararea unuia dintre pachetele de aici.
Oricine cerseste acest statut va fi descalificat automat.
  Uploader   Numit de catre Administrator / SysOp (vezi sectiunea "Uploading" pentru conditii).
  Moderator   Te intrebam noi pe tine daca este cazul, nu invers !De ce nu poate prietenul meu sa devina membru ?

Exista o limita de useri. Cand aceasta cifra este atinsa nu mai acceptam noi membri. Conturile inactive pe o perioada mai mare de 33 de zile sunt sterse automat, asadar incercati in continuare (Nu exista un sistem de rezervare sau asteptare, nu cereti asa ceva).


Cum adaug un avatar la profilul meu ?

In primul rand, gasiti o imagine care sa va placa si care sa nu incalce regulile. Apoi trebuie sa gasiti un site care s-o gazduiasca, cum ar fi propriul nostru BitBucket. (Alte optiuni sunt Photobucket, Upload-It! sau ImageShack). Tot ce trebuie sa faceti este sa copiati URL-ul respectiv pe care l-ati primit cand ati uploadat imaginea in spatiul destinat pentru avatar din profile.

Va rugam sa nu faceti un comentariu doar pentru a testa avatarul. Daca totul este in regula il puteti vedea in details page

Informatii despre site - Top


Ce este bittorrent de fapt ? Cum iau fisierele ?

Pentru mai multe informatii, cititi Brian's BitTorrent FAQ and Guide


De unde pot face rost de o copie a codului sursa ?

Uitati-va peste imaginile de aici FTP. Nota : Nu oferim suport tehnic pentru acest cod sursa deci va rugam sa nu ne deranjati in legatura cu acest subiect. Daca merge. bine. Daca nu, ne pare rau. Folositi acest program pe riscul vostru !Statistici - Top


Cele mai cunoscute motive pentru care statisticile nu se updateaza

 • Utilizatorul triseaza. (a.k.a. "Summary Ban")
 • Serverul este suprasoliciat si nu mai raspunde cerintelor. Incercati sa lasati sesiunea deschisa pana cand isi revine serverul. (Floodarea serverului prin numarul mare de updatari manuale nu este indicata.)
 • Folositi un client defect. Folosirea unui client experimental sau a unei versiuni CVS se face pe propriul dumneavoastra risc.Cele mai bune metode

 • Daca un torrent pe care il aveti la seed / leech nu apare listat in profilul dumneavoastra, asteptati sau faceti un update manual.
 • Asigurati-va ca inchideti corect clientul de bittorrent folosit, astfel incat trackerul sa primeasca comanda "event=completed".
 • Daca trackerul este picat din diverse motive, nu iesiti de la seed. Atat timp cat trackerul isi revine inainte ca dumneavoastra sa opriti clientul de bittorrent statisticile ar trebui sa fie updatate corect.Pot folosi orice client bittorrent ?

Nu. Clientii de torrente permisi pe acest tracker sunt urmatorii :

 • µTorrent
 • Azureus
 • Vuze
 • BitSpirit
 • BitTorrent
 • Bittornado
 • BitComet
 • Ktorrent
 • Deluge
 • Transmission


 • Doar ultimele versiuni aparute pe Internet !

  Acesti clienti raporteaza corect trackerului cand o sesiune este anulata sau incheiata. De asemenea, clientii de bittorrent in versiunile alpha sau beta ar trebui evitati.


  De ce un torrent pe care il am la leech / seed este listat de mai multe ori in profilul meu ?

  Daca dintr-un motiv anume (ex: oprirea calculatorului, blocarea clientului de bittorrent etc) clientul se inchide brusc iar dumneavoastra il reporniti, o sa aiba un alt peer_id, astfel incat va fi afisat ca un torrent nou. Cel vechi nu va primi niciodata comanda "event=completed" sau "event=stopped" si o sa fie afisat pentru o perioada de timp. Pur si simplu ignorati-l, in cele din urma o sa dispara.


  Am terminat sau anulat un torrent. De ce mai apare afisat in profilul meu ?

  Unii clienti, exceptie cei aflati la punctul 3: Pot folosi orice client bittorrent ?, nu raporteaza corect trackerului cand termina sau anuleaza un torrent. Astfel trackerul va astepta mesajele - in acest fel afisand torrentele ca fiind la leech sau la seed - pana la un eventual update automat. Ignorati-l, va disparea intr-un tarziu.


  De ce uneori vad in profilul meu torrente pe care nu le descarc?!

  Cand un torrent este pornit pentru a descarca sau uploada, trackerul foloseste IP-ul pentru a identifica userul respectiv. De ceea torrentul va fi asociat userului "care a accesat ultimul trackerul" de pe acel IP. Daca iti imparti IP-ul in vreun fel (esti in spatele unui NAT/ICS, sau folosesti un proxy), si daca unele din persoanele cu care imparti IP-ul sunt de asemenea useri al acestui tracker, ocazional vei vedea listate in profilul tau si torrentele lor. (Daca au inceput sa descarce sau sa dea seed la un torrent de pe acel IP si tu ai fost ultimul care ai vizitat trackerul de pe acel IP, torrentul respectiv va fi asociat cu tine).


  IP-uri multiple (Pot sa ma loghez de pe PC-uri diferite?)

  Da, in momentul de fata trackerul este capabil sa urmareasca actiuni de pe diferite IP-uri pentru un anumit user. Un torrent este asociat cu un user doar atunci cand torretul este pornit, si doar IP-ul din acel moment conteaza. Deci, daca vrei sa descarci / dai seed de pe calculatorul A si calculatorul B de pe acelasi cont, ar trebui sa accesezi tracker-ul de pe calculatorul A, sa pornesti torrentul de acolo, si apoi sa repeti ambii pasi si de pe calculatorul B (nu este o limita la 2 calculatoare sau la un singur torrent pe fiecare, acesta este doar un exemplu). Nu este nevoie sa te loghezi din nou pe tracker atunci cand opresti un torrent.


  Ce se schimba in cazul unui NAT/ICS ?

  Acesta este un caz particular in care toate calculatoarele dintr-o retea sunt vazute de calculatoarele din afara retelei ca avand acelai IP. Trebuie sa facem diferenta doua cazuri:

  1. Esti singurul utilizator de trackere din retea

  Ar trebui sa folositi acelasi cont de tracker pe toate calculatoarele.

  Tineti cont ca in cazul ICS e de preferat sa rulati clientul de bittorrent pe gatewayul ICS. Clientii de torrente care ruleaza pe alte calculatoare vor fi neconectabili (porturile lor vor fi AICI). In cazul unui NAT ar trebui sa configurati diferit clientii de bittorrent pe diversele calculatoare si sa creati reguli NAT pentru router. (Detaliile variaza foarte mult de la router la router si nu-si au scopul in acest FAQ. Cititi documentatia si/sau forumurile de suport.)


  2. Sunt mai multi utilizatori de trackere in retea

  In prezent nu exista nici o modalitate de functionare corecta a trackerele. Fiecare torrent va fi asociat cu ulizatorul din retea care a accesat ultimul trackerul inainte ca torrentul sa fie pornit. Daca nu exista o cooperare intre utilizatori, este posibila amestecarea datelor receptionate de catre tracker. (Utilizatorul A acceseaza tracker-ul, descarca un fisier .torrent, dar nu-l porneste imediat. Intre timp, utilizatorul B acceseaza tracker-ul. Utilizatorul A porneste torrentul. Acum torrentul va fi contorizat in datele utilizatorului B, si nu in cele ale utilizatorului A.)

  Este reteaua ta, reponsabilitate iti revine. Nu ne ruga sa banam alti utilizatori cu acelasi IP, nu vom face asta. (De ce ar trebui sa-l banam peel si nu pe tine?)


  Pentru cei interesati...

  Niste date despre "Pasii unei sesiuni torrent".

  Uploading - Top


  De ce nu pot uploada torrente ?

  Doar userii special autorizati (Uploaderii) au permisiunea de a uploada torrente.


  Ce criterii trebuie sa indeplinesc ca sa fac parte din echipa Uploaderilor ?

  Pentru a deveni Uploader, trebuie sa indepliniti urmatoarele conditii:
 • sa fiti cel putin User pentru a putea completa o cerere pentru a putea deveni uploaderi.
 • releaseurile sa respecte toate conditiile mentionate in Reguli pentru Uploaderi
 • fisierele uploadate trebuie sa fie seed-uite pana cand sunt cel putin 5 seeder sau timp de 24 de ore.
 • trebuie sa aveti o conexiune metropolitana de minim 4 mbps (512KBps), fara limitari de upload si o conexiune externa de minim 2mbps (256KBps)


 • Devieri de la aceste reguli se pot face in cazuri speciale (releaseuri nationale, releaseuri extrem de rare, etc).
  Daca va incadrati in aceste reguli va rugam sa completati o cerere pentru a putea deveni uploaderi.

  Important! Scrieti mesajul cu atentie, incluzand informatii detaliate despre conexiunea dumneavoastra si ce planuiti sa uploadati daca veti fi ales.
  Nota: Doar cererile bine scrise vor fi luate in considerare iar cererile care nu corespund cerintelor pot atrage dupa sine un warning pentru cei ce le-au facut.


  Pot uploada fisierele torrent de pe acest site pe alte site-uri?

  Nu. Faceti parte din o comunitate inchisa, cu un numar limitat de membrii. Doar utilizatorii inregistrati pot folosi acest sit. Publicarea fisierelor torrent de pe acest sit pe alte situri este inutila deoarece majoritatea persoanelor care vor incerca sa downloadeze continutul nu vor reusi. In acest fel se creeaza o mare frustrare si rea-vointa fata de xTremeZoNe.ro si, prin urmare, nu va fi tolerata.

  Plangerile primite de la administratorii altor site-uri referitoare la torrentii nostri ce sunt uploadati pe site-urile lor vor duce la bannarea membrilor responsabili.


  Sfaturi pentru uploaderi - Top


  Sfaturi generale

  Folositi SEARCH inainte sa puneti un torrent ca sa nu existe de 2 ori. Aceasta regula este valabila chiar daca torrentul deja existent nu are seederi. In loc sa punenti acelasi torrent mai bine faceti seed la cel vechi.
  Nu puneti continul NFO-ului la descriere. Cel mai bine este sa scrieti o descriere originala, luata de pe situl oficial sau copiata din NFO de la sectiunea Description.
  Daca intentionati sa urcati releaseuri proprii, parcurgeti acest document.


  Toate torrentele trebuie sa aiba NFO

  Incercati daca este posibil sa puneti NFO-ul original, iar daca nu exista (de exexemplu la ceva mai vechi) sa faceti unul cu datele urmatoare, IN ENGLEZA (chiar daca e release propriu).
  • Name - numele jocului, filmului, albumului, softului
  • Platform - platforma pe care ruleaza jocul/softul - PC, XBOX, PS2
  • Genre - genul jocului, filmului, albumului
  • Official release date - data lansarii oficiale
  • Link - link spre o pagina care contine mai multe informatii despre release (IMDb, pagina artisului, situl oficial al jocului)
  • Install notes - notele privind instalarea pentru jocuri si software (daca este necesar/contine trucuri)
  • Video format - formatul video pentru fisierele video - DVDRip, TC, TS, CAM, DVD
  • Resolution - rezolutia fisierului video
  • Releaser - persoana/grupul care a facut releaseul
  • Bitrate - pentru video si audio
  • Track List - lista de melodii pentru albume
  • Description - descrierea releaseului
  Va puteti inspira din releaseurile de pe sit. Cele originale, desigur.


  Toate torrentele trebuie sa aiba SFV sau MD5

  Aceste fisiere sunt necesare pentru verificarea integritatii downloadului. Crearea acestor fisiere se poate face cu Total Commander sau cu hkSFV. Daca arhivele sunt de pana in 15MB folositi SFV. Pentru fisiere mai mari este recomandat algoritmul MD5. Pentru mai multe informatii va rugam sa vizitati SFV FAQ sau What are .SFV files?


  Marimea unui fisier arhivat trebuie sa fie 15 sau 50Mb

  In cazul in care un torrent contine fisiere mai mari de 100MB acestea trebuiesc arhivate (in mod "store" cu RAR).
  Releaseurile se arhiveaza in arhive de 50MB pentru imagini de DVD si in arhive de 15MB pentru orice altceva.


  Fisierele dezarhivate

  Daca aveti un release dezarhivat il puteti rearhiva si uploada atasand dupa anul releaselui eticheta REPACK.
  Exemplu: Chris.Rock.Bring.the.Pain.2002.Repack.DSR-Pyro


  Cum se pun Oldies?

  "Oldie" este considerat orice film/soft/joc care are release date mai mare de 1 an.
  Pentru a pune un Oldie trebuie sa existe request (cerere) pentru acesta in sectiunea dedicata de pe acest sit. Requestul trebuie sa aiba mai mult de 5 voturi pentru a putea fi urcat pe sit.


  Abandonware si Demoware

  Abandonware Acest termen defineste un program sau joc la care firma producatoare a renuntat si deci oricine il poate lua de pe internet in mod legal. Motivul pentru care este interzis punerea unui abandonware pe RSR este ca exista situri specializate pentru distribuirea lor.
  Demoware Demourile de software/jocuri sunt interzise. Acestea se gasesc fie pe situl producatorului, fie pe situri de specialitate (computergames.ro/jucaushii.ro/pixelrage.ro). De asemenea este interzisa uploadarea de variante beta.

  Downloading - Top


  Cum folosesc fisierele pe care le-am descarcat?

  Cititi acest ghid..


  Am copiat un film si nu stiu semnificatia CAM/TS/TC/SCR?

  Cititi acest ghid.


  De ce a disparut un torrent activ?


  Pot exista trei motive :
  (1)Torentul nu respecta regulilesitului.
  (2) Uploader-ul l-a sters pentru ca era un release “defect”.Un inlocuitor va lua probabil locului torrentului.
  (3) Torrentii sunt automat stersi dupa 10 de zile de inactivitate.


  Cum reiau downloadul unui torrent sau cum fac reseed?

  Deschideti fisierul .torrent. Cand clientul va cere locatia, alegeti locul unde deja se afla fisierul si va relua/reseedui torrentul.


  De ce uneori downloadurile raman la 99%?

  Cu cat aveti mai multe bucati din fisier, cu atat devine mai greu sa se gaseasca bucatile lipsa la alti utilizatori. De aceea downloadul se incetineste sau se opreste la 99%. Aveti rabdare si se vor descarca si bucatile lipsa.


  Ce inseamna "a piece has failed an hash check" ?

  Clientii BitTorrent verifica integritatea datelor primite. Cand o bucata are erori este redownloadata. Aceste erori sunt obisnuite, nu trebuie sa va ingrijorati.

  Unii clienti au optiunea de a 'ignora utilizatorii care va trimit date eronate. Bifati optiunea respectiva pentru a va asigura ca persoana respectiva este ignorata de clientul dumneavoastra.


  Torrentul este listat ca avand 100MB. De ce am descarcat 120MB?

  Cititi mai sus despre verificarea datelor primite. Daca clientul dvs primeste bucati gresite va trebui sa le re-downloadeze, astfel cantitatea download-ata va fi mai mare decat dimensiunea torrentului.


  Ce inseamna "Not authorized (xx h) - READ THE FAQ!" ?

  Din momentul in care un torrent este upload-at exista o perioada de timp pe care unii utilizatori vor trebui sa o suporte pana sa poata incepe copierea.Intarzierea va afecta doar pe userii cu ratie mica sau cu upload mic.

  Ratio below
  0.50
    and/or upload below
  5.0GB
    delay of
  48h
  Ratio below
  0.65
    and/or upload below
  6.5GB
    delay of
  24h
  Ratio below
  0.80
    and/or upload below
  8.0GB
    delay of
  12h
  Ratio below
  0.95
    and/or upload below
  9.5GB
    delay of
  06h

  "Si/sau"inseamna unul sau amandoua.

  Aceasta se aplica si utilizatorilor nou inscrisi, deci deschiderea unui cont nou nu va va ajuta. Retineti ca aceasta perioada se aplica la nivel de tracker, fisierul .torrent il puteti lua oricand. N.B. Datorita utilizatorilor care exploatau politica \'seederi nu au perioada de asteptare\' a trebuit introdusa perioada de asteptare si pentru seeding, nu numaii pentru leeching. Daca aveti perioada de asteptare si faceti rost de fisiere din alta parte nu puteti face seed pana cand perioada de asteptare nu a expirat.


  Ce inseamna "rejected by tracker - Port xxxx is blacklisted" ?

  Clientul dumneavoastra raporteaza trackerului ca foloseste portul default pentru torrent (6881-6889) sau un port folosit de alte sisteme P2P.

  AysTorrent.ro nu permite folosirea porturilor asociate cu sistemele P2P. Motivul este ca IPS-istii au obiceiul sa inchida/limiteze aceste porturi.

  Porturile blocate includ, dar nu se limiteaza la:

  Direct Connect
  411 - 413
  Kazaa
  1214
  eDonkey
  4662
  Gnutella
  6346 - 6347
  BitTorrent
  6881 - 6889

  Pentru a folosi trackerul nostru trebuie sa va configurati clientul sa foloseasca orice plaja de porturi care nu contine aceste porturi (de preferat intre 49152 si 65535, conform IANA). Retineti ca unii clienti, precum uTorrent, BitComet sau Azureus folosesc un singur port pentru toate torrentele, in timp ce alti clienti folosesc cate un port pentru fiecare torrent. Dimensiunea plajei de porturi trebuie sa tina cont si de asta (de obicei mai mica de 10 porturi. Nu castigati nimic daca alegeti o plaja mare si exista probabilitatea unor probleme de securitate).

  Aceste porturi sunt folosite la conexiunea intre utilizatori (peers), nu la conexiunea cu trackerul. De aceea, aceasta schimbare nu va afecta alte trackere (de fapt, acest lucru va mari viteza cu orice tracker, nu numai cu al nostru). Clientul dumneavoastra se va putea conecta la alti utilizatori care folosesc alte porturi. Daca aveti un client care nu permite setarea unui port specificat de dumneavoastra va trebui sa instalati un client care permite acest lucru.

  Nu ne intrebati ce port sa va setati. Cu cat mai variata este alegerea, cu atat mai greu pentru ISP sa se prinda si sa inceapa sa limiteze/baneze aceste porturi. Daca am defini o plaja de porturi, IPS-istii ar bana-o.

  In final, retineti sa faceti forward din firewall/router la porturile alese daca folositi NAT/ICS.


  Ce inseamna "IOError - [Errno13] Permission denied" ?

  Daca doriti sa reparati aceasta eroare, resetati computerul. Daca doriti sa intelegeti si de ce se intampla, citit mai departe.

  IOError inseamna Input-Output Error si este o eroare a sistemului de fisiere de pe calculatorul dumneavoastra, nu de tracker. Eroarea apare cand clientul nu poate sa deschida fisierul descarcat. Cea mai intalnita cauza este cand doi clienti ruleaza simultan: cand ati inchis clientul, din diverse motive, acesta nu s-a inchis si a ramas in fundal, facand inaccesibile fisierele. O alta cauza este un hard cu un FAT corupt. Rularea unei aplicatii gen Scandisk ar trebui sa rezolve problema. (Notati ca asta se poate intampla numai daca rulati Windows 9x - care suporta numai FAT - sau NT/2000/XP cu partitii FAT. NTFS este mai robust si nu apar asemenea probleme.)


  Ce inseamna "TTL" in pagina principala?

  Time To Live, adica, in ore, cat mai are torrentul respectiv pana sa fie sters (chiar daca este activ). Retineti ca aceasta este timpul pana la rularea scriptului ce curata torrentele vechi, torrentul poate fi oricand sters daca este inactiv sau daca incalca o regula. Uneori, pentru torrentele vechi, aceasta valoare poate fi negativa. Nu este o eroare, scriptul nu ruleaza pentru fiecare torrent in parte, scriptul ruleaza la intervale fixe de timp.


  De ce imi spune WinRAR ca arhivele sunt stricate?

  Uneori, la viteze foarte mari, arhivele se iau incorect. De aceea, este mai mult decat indicat sa bifati "Hash Check Again" in BitComet. Sau faceti asta manual, oprind torrentul si apoi click dreapta > Manual Hash Check.

  Cum pot sa-mi imbunatatesc viteza de download? - Top


  Nu sariti imediat pe torrentele noi

  Mai ales daca aveti conexiuni mici. Cea mai buna viteza se intalneste cand sunt mai multi seederi, iar SLR-ul (raportul intre numarul de seederi si cel de leecheri) este la nivel inalt. Partea proasta este ca nu mai puteti face seed mult. Depinde de dumneavoastra sa cantariti partile bune si rele ale situatiei.


  Limitati viteza de upload

  Viteza de upload afecteaza viteza de download in 2 moduri:
  • Sistemul bittorrent tinde sa favorizeze acei utilizatori (peers) care fac upload. Asta inseamna ca daca A si B trag acelasi torrent si A ii trimite date lui B la viteze mari, atunci B va incerca sa faca acelasi lucru. Datorita acestui lucru, vitezele mari de upload inseamna viteze mari de download.
  • Datorita sistemului TCP, atunci cand A trage ceva de la B trebuie sa ii spune lui B ca a primit datele ce i-au fost trimise. (Aceasta se numeste "acknowledgements" - ACK-uri -, un fel de mesaj "am primit !"). Daca A nu face asta atunci B nu mai trimite date si asteapta. Daca A face upload la viteza maxima atunci nu mai ramane banda si pentru a trimite ACK-uri rapid. Datorita acestui lucru, viteza mare de upload duce la viteza mica de download.

  Cea mai buna solutie este o combinare intre cele doua. O regula buna este sa tineti uploadul la 80% din viteza teoretica. Va trebui sa aflati care din optiuni va convine cel mai mult. (Retineti ca un upload mare conteaza la ratio.)

  Daca folositi mai multi clienti trebuie sa tineti cont de viteza de upload globala. Unii clienti (de exemplu Azureus) limiteaza uploadul global, altii (Shad0w's) o fac in functie de torrent. Cunoasteti-va clientul. Acelasi lucru se aplica si daca va folositi conexiunea in alte scopuri. (browsing sau FTP), ganditi-va la viteza totala de upload.


  Limitati numarul de conexiuni simultane

  Unele sisteme de operare (Windows 9x) nu accepta un numar mare de conexiuni si pot sa nu mai functioneze bine. De asemenea, unele routere (mai ales daca au NAT si/sau firewall) tind sa functioneze incet sau sa pice cand trebuie sa lucreze cu multe conexiuni. Nu exista valori fixe in acest caz, puteti incearca 60-100 si experimentati. Retineti ca aceste valori se adauga, daca rulati 2 clienti numarul conexiunilor se aduna de la amandoi.


  Limitati numarului de uploaduri simultane

  Limitati numarul de sloturi de upload. Nu castigati nimic daca faceti upload la un numar mare de peers. Numarul ideal este mai mic decat numarul de conexiuni si depinde de legatura dumneavoastra la internet.


  Aveti rabdare

  Dupa cum am explicat mai sus, utilizatorii care uploadeaza sunt favorizati.Cand incepeti sa descarcati un torrent nou nu aveti nimic de oferit si utilizatorii (peers) tind sa va ignore. Aceasta face ca inceputul sa fie incet mai ales daca sunt putin seederi. Viteza de download va creste imediat ce veti avea ceva de oferit.


  De ce navighez incet in timp ce downloadez?

  Viteza de download este intotdeauna un numar finit. Daca trageti un torrent la o viteza mare, acest lucru va va ocupa banda si, cu siguranta, navigarea va avea de suferit.
  Navigarea e doar un exemplu, acelasi lucru se aplica si la jocurile online, IRC etc.

  ISP-ul meu foloseste un proxy transparent. Ce ar trebui sa fac? - Top


  Ce este un proxy?

  In mare parte poate fi numit un intermediar. Cand navigati pe un sit folosind un proxy, cererile dumneavoastra sunt trimise la proxy si proxyul le inainteaza sitului in loc sa va conectati direct la acesta. Sunt mai multe clasificari (terminologia nu este standard):

   Transparent   Proxyul transparent este acela care nu are nevoie de nici o configurare din partea clientului. Functioneaza redirectand tot traficul de pe portul 80 catre proxy.
   Explicit/Voluntary   Clientii trebuie sa-si configureze browserele pentru a le putea utiliza.
   Anonymous   Proxyul nu trimite nici un fel de informatie despre client catre server, dar serverul vede ca folositi un proxy (headerul HTTP_X_FORWARDED_FOR nu este trimis, serverul nu va vede IP-ul.).
   Highly Anonymous   Proxyul nu trimite catre server nici un fel de informtie privitoare la user sau la proxy in sine (headerele HTTP_X_FORWARDED_FOR, HTTP_VIA si HTTP_PROXY_CONNECTION nu sunt trimise, serverul nu va vede IP-ul si nu stie ca sunteti in spatele unui proxy.)
   Public   (Nu necesita explicatii.)

  Un proxy transparent poate fi sau nu anonim, si sunt diverse niveluri de anonimat.


  Cum pot afla daca sunt in spatele unui proxy (transparent/anonim)?

  Incercati ProxyJudge. Acesta listeaza headerele HTTP primite de la dumneavoastra de catre serverul pe care ruleaza. Headerele relevante sunt HTTP_CLIENT_IP, HTTP_X_FORWARDED_FOR si REMOTE_ADDR. Daca REMOTE_ADDR difera de IP-ul raportat de catre sistemul de operare va aflati in spatele unui proxy.


  Pot evita folosirea proxyului ISP-ului meu?

  Pot evita folosirea proxyului ISP-ului meu? Daca ISP-ul dumneavoastra permite traficul HTTP doar pe portul 80 sau blocheaza porturile uzuale folosite de proxyuri va trebui sa folositi ceva ca SOCKS, subiect ce nu se incadreaza in tema acestui FAQ.

  Incercati una din urmatoarele:
  • Alegeti orice proxy non-anonim care nu foloseste portul 80 (de ex. de unul de aici, de aici sau de aici list).
  • Configurati calculatorul dumneavoastra sa foloseasca acel proxy. In Windows XP, dati Start, Control Panel, Internet Options, Connections, LAN Settings, Use a Proxy server, Advanced. Introduceti IP-ul si portul proxyului ales. Din Internet Explorer folositi Tools, Internet Options, ...
   Alte browsere (Firefox, Opera etc.) au propriile rubrici de setari. Pentru a seta un proxy in aceste browsere verificati documentatia aferenta.
  • (Optional) Vizitati ProxyJudge. Daca vedeti HTTP_X_FORWARDED_FOR in lista urmat de IP-ul dumneavoastra, totul este in regula. Daca nu, alegeti alt proxy si incercati iar.
  • Vizitati xTrz. Trackerul va detecta probabil IP-ul dumneavoastra real (verificati in profilul dumneavoastra pentru a fi sigur).


  De remarcat faptul ca, folosind browserul ales de dumneavoastra, veti naviga folosind un proxy public iar acestea sunt in general incete. Comunicatiile cu peers nu folosesc portul 80 iar viteza lor nu va fi afectata de de aceste setari. Viteza ar trebui sa fie mai mare decat in cazul in care sunteti "neconectabil".


  Cum imi setez clientul BitTorrent sa foloseasca un proxy?

  Clientii actuali (uTorrent, Azureus, BitComet etc.) permit configurarea explicita a unui proxy. Pentru a seta un proxy:
  • in uTorrent: Options, Preferences, Connection, Type. Selectati tipul proxyului, introduceti IP-ul si portul;
  • in Azureus: Tools, Options, Connection, Proxy Options, bifati Enable proxying of tracker communications. Introduceti IP-ul si portul. Bifati I have a SOCKS proxy daca folositi un proxy SOCKS;
  • in BitComet: Options, Preferences, Proxy. Selectati tipul proxyului, introduceti IP-ul si portul.  Proxy pentru comunicatiile cu trackerul vs. proxy pentru comunicatiile cu peers.

  Setarile descrise la rubrica anterioara, "Cum imi setez clientul BitTorrent sa foloseasca un proxy?", afecteaza doar comunicatiile clientului dumneavoastra cu trackerul (comunicatii HTTP). Viteza de download si upload va fi determinata de limitarile conexiunii dumneavoastra. Daca doriti ca downloadul si uploadul dumneavoastra sa se efectueze prin intermediul unui proxy ce ofera o viteza mai mare puteti folosi urmatoarele setari (disponibile in rubrica referitoare la proxy a clientului):
  • uTorrent: bifati Use proxy server for peer-to-peer connections;
  • Azureus: bifati Enable proxying of peer communications (outgoing connections only);
  • BitComet: bifati Use Proxy only for HTTP connections (Tracker Connections).
  uTorrent si BitComet vor folosi proxyul introdus de dumneavoastra la rubrica "Cum imi setez clientul BitTorrent sa foloseasca un proxy?". Azureus are posibilitatea de a folosi proxyuri diferite daca debifati Use same proxy settings for tracker and peer communications proxy.


  Se aplica toate acestea si la alte trackere?

  Aceasta sectiune a fost scrisa pentru trackerele bazate pe sursa TBDev. Acestea sunt in general trackere private ce asculta pe portul 80, uneori si pe 81, porturi interceptate in general de proxyurile transparente. Alte trackere pot fi publice sau private si pot asculta pe alte porturi, de exemplu 6868 sau 6969. Cele de mai sus nu se aplica neaparat si altor trackere.


  De ce sunt raportat drept neconectabil chiar daca nu am NAT/Firewall?

  Atunci cand porniti un torrent, trackerul incearca sa se conecteze la clientul dumneavoastra pentru a vedea daca folositi NAT sau un firewall. In cazul in care folositi un proxy, trackerul va incerca sa se conecteze la proxy, pe portul raportat de clientul dumneavoastra. Evidet, proxy nu are acest port deschis iar testul va esua.

  De ce nu ma pot conecta la sit? Ma blocheaza in vreun fel situl? - Top


  Poate adresa mea este pe "lista neagra"?

  Aceast sit blocheaza accesul adreselor listate in baza de date PeerGuardian, precum si adresele utilizatorilor banati. Aceasta functioneaza la nivel de Apache/PHP, fiind doar un script care blocheaza accesarea sitului de la acele adrese. Daca incercati un ping/traceroute si tot nu primiti raspuns, atunci nu sunteti banat.


  ISP-ul dumneavoastra a blocat situl nostru

  (Este putin probabil ca ISP-ul dvs sa faca asta. Rezolvarea DNSului este de obicei cauza.)
  Noi nu putem face nimic. Luati legatura cu ISP-ul dumneavoastra (sau luati-va in ISP nou). Retineti ca ne puteti vizita folosind un proxy. Cititi despre asta in sectiunea de mai sus.


  Alternate port (81)

  Some of our torrents use ports other than the usual HTTP port 80. This may cause problems for some users, for instance those behind some firewall or proxy configurations. You can easily solve this by editing the .torrent file yourself with any torrent editor, e.g. MakeTorrent, and replacing the announce url torrentbits.org:81 with torrentbits.org:80 or just torrentbits.org.

  Editing the .torrent with Notepad is not recommended. It may look like a text file, but it is in fact a bencoded file. If for some reason you must use a plain text editor, change the announce url to torrentbits.org:80, not torrentbits.org. (If you're thinking about changing the number before the announce url instead, you know too much to be reading this.)

  Ce fac daca nu gasesc raspunsul la problema mea in acest document? - Top


  Incearca aici:

  Scrieti in Forum. Veti gasi acolo ajutor, cu siguranta, daca veti urma cateva simple reguli:
  • Asigurati-va ca problema dumneavoastra nu este in acest FAQ. Nu are rost sa scrieti acolo un mesaj pentru a fi trimis inapoi aici.
  • Inainte de a scrie un mesaj cititi subiectele "sticky". De multe ori veti gasi acolo rezolvarile problemelor care nu sunt in FAQ.
  • Folositi functia "Search" inainte de a posta in forum.
  • Ajutati-ne sa va ajutam. Nu scrieti doar "nu merge!". Furnizati detalii pentru a nu fi nevoiti sa ghicim sau sa pierdem vremea cerandu-le. Ce client folositi? Ce sistem de operare? Sunteti in retea? Ce ISP? Care este mesajul cu eroarea? Care sunt torrentele cu probleme? Cu cat ne spuneti mai multe cu atat e mai usor pentru noi sa va raspundem.
  • Fiti politicosi.